Incepui de joi*, pe seara,
Sa tusesc.
Am tot sperat
Sa nu fie o raceala
Cum crezui...
M-am inselat.
A venit cu tot tacamul:
Nas mucos, stranuturi, tuse,
A-nceput frumos bairamul
(Numai dor de el nu-mi fuse!)
Si am inceput riposta:
Coldrex, dropsuri mentolate,
Ospen, ceaiuri, picaturi,
Sa le mentionez pe toate?
Bine, nu am avut febra,
Si n-am stat deloc la pat,
Insa chiar si fara asta
Am fost tare deprimat.
Stau si fosai ca ariciu'
De la nasul infundat,
Rontai dropsuri,
Iau pastile,
Asta e, nu am scapat.
Dar eu trag totusi nadejde
Ca de-oi fi perseverent,
Mi-o trece rapid raceala
De ma tin de tratament.
Asa ca urati-mi bafta,
Sanatate si virtute.
Acum merg sa-mi fac un ceai
Cu lamaie si-alte fructe.
*(n.a.) joi, 15 octombrie
meduzele - in sfarsit comestibile?!
Citeam azi un articol dintr-un ziar online, si am gasit un titlu cu adevarat bulversant: "Bomboane din meduze - ultima moda in Japonia". Sincer, tinand cont ca in titlu se face referire la natia nipona, nu pare chiar atat de ciudat. Stie toata lumea ca japonezii sunt precum copiii prin definitie: baga in gura tot ce le cade in mana. You name it, they eat it!
Cica ar fi vorba de nu stiu ce specie de meduza, destul de mare de felul ei, care le ameninta locurile de pescuit, pentru ca sunt foarte multe, si mai pun in pericol si centralele nucleare de la ei de-acolo, ceea ce suna destul de nasol. Faza aiurea e ca, in momentul in care dau coltul, meduzele astea elibereaza o sumedenie de zigoti, asigurandu-si perpetuarea speciei, spre disperarea locuitorilor din tara Soarelui-Rasare.
Ei bine, niste omuleti de la o universitate din Japonia s-au apucat ei sa faca cercetari, cu multa abnegatie, specifica niponilor. Si uite-asa au decoperit ei ca meduzele astea, decedate, uscate, macinate, tratate cu varii substante si probabil si niscaive amelioratori de gust, vor putea intra in componenta unor dulciuri, precum caramelele, biscuitii, etc., ba intentioneaza chiar sa faca si unt, jeleu si sandwichuri. Aoleu! Jeleu de meduza??? E ca si cum ai avea meduza in borcan si ai taia zilnic o felie. Ceea ce ma face sa cred ca, in curand, gluma celor de la Planeta Moldova din sketch-ul cu pizzeria, in care se mentioneaza o pizza cu file de meduza, sa devina o realitate. Ergo, baietii de la Planeta Moldova au facut o profetie.
Facand o paralela - probabil nefericita - cu situatia de pe litoralul nostru, si aici ma refer la algele care ne invadeaza plajele vara de vara, de ce nu s-ar putea face ceva similar? Stiu eu...in loc de spanac tocat la punga, alge maruntite, eventual cu niste sugestii de retete pe spatele ambalajului. Eu zic ca e o idee care merita explorata si, eventual, exploatata.
Cica ar fi vorba de nu stiu ce specie de meduza, destul de mare de felul ei, care le ameninta locurile de pescuit, pentru ca sunt foarte multe, si mai pun in pericol si centralele nucleare de la ei de-acolo, ceea ce suna destul de nasol. Faza aiurea e ca, in momentul in care dau coltul, meduzele astea elibereaza o sumedenie de zigoti, asigurandu-si perpetuarea speciei, spre disperarea locuitorilor din tara Soarelui-Rasare.
Ei bine, niste omuleti de la o universitate din Japonia s-au apucat ei sa faca cercetari, cu multa abnegatie, specifica niponilor. Si uite-asa au decoperit ei ca meduzele astea, decedate, uscate, macinate, tratate cu varii substante si probabil si niscaive amelioratori de gust, vor putea intra in componenta unor dulciuri, precum caramelele, biscuitii, etc., ba intentioneaza chiar sa faca si unt, jeleu si sandwichuri. Aoleu! Jeleu de meduza??? E ca si cum ai avea meduza in borcan si ai taia zilnic o felie. Ceea ce ma face sa cred ca, in curand, gluma celor de la Planeta Moldova din sketch-ul cu pizzeria, in care se mentioneaza o pizza cu file de meduza, sa devina o realitate. Ergo, baietii de la Planeta Moldova au facut o profetie.
Facand o paralela - probabil nefericita - cu situatia de pe litoralul nostru, si aici ma refer la algele care ne invadeaza plajele vara de vara, de ce nu s-ar putea face ceva similar? Stiu eu...in loc de spanac tocat la punga, alge maruntite, eventual cu niste sugestii de retete pe spatele ambalajului. Eu zic ca e o idee care merita explorata si, eventual, exploatata.