Chicane online

Daca va place Chicane, vizitati-i site-ul. Dati drumul la boxe, sonorul suficient de tare incat sa acopere zgomotul de bormasina care se aude de la vecini sau poluarea fonica produsa de manelele vecinului care isi spala masina in fata blocului si care strabate chiar si prin geamurile inchise. Inca de la deschiderea paginii se vor auzi acordurile uneia dintre melodiile sale. Si urmeaza si altele, precum Offshore.

God bless you, Chicane! Thank you for the music!

daca tot minti, fa-o bine -- aviz amatorilor!

Una dintre cele mai distractive istorioare pe care le-am citit vreodata:

Minciuna e schioapa si slab informata
Enjoy!

Madonna nostra!

Doamna Madonna, cum ne referim la artista in grupul nostru de prieteni, a concertat aseara in Parcul Izvor din capitala. Minunat! N-am fost la concert, imi place Madonna, dar nu sunt un fan atat de infocat. Plus ca, tinand cont de faptul ca era concert in aer liber, care se traduce prin ingramadeala, imbranceli si alte alea (avand experienta, la o scara mai mica, ce-i drept, a concertelor la care mai mergeam si eu cand eram student si era Festivalul Berii sau sarbatoarea Sf. Parascheva prin urbea noastra), am zis "pas".

Mie mi se pare o mare onoare ca un artist de talia ei sa ne calce hotarele si sa sustina un concert. Serios. Cine suntem noi, in fond si la urma urmei? Cineva numea Romania "the armpit of the world", cred ca era unul dintre personajele din Southpark, in episodul cu gimnastele din Romania. Si pe buna dreptate, zic eu. Faptul ca Madonna si alti artisti de renume aleg sa vina si la noi e o chestie fenomenala, pe care romanul nostru, mancator de mici si parizer, bautor de bere la pet de 3 litri, rontzaitor de seminte si in mare parte devorator de manele, nu stie sa o aprecize. Dar deloc.

Am vazut la stiri ca Madonna a interpretat un cantec in tziganeste. Inainte de cantec, a zis cateva vorbe. A zis ceva de discriminarea de care a auzit ca au parte rromii in Europa de Est. Unii au inceput sa fluiere si sa huiduie. Deh, probabil nu trecusera peste faza ca ala nu era un concert cu Andreea Balan, ci cu "regina muzicii pop", cum o tot numesc jurnalistii (sau poate ea s-a auto-intitulat asa, ca regii/imparatii/presedintii rromilor de la noi). Frate, nu esti la tine in fata blocului! Scoate-ti palaria si respecta o persoana care munceste pe branci de la o varsta frageda, care a ajuns unde este prin munca asidua, o notiune care la noi este total necunoscuta. A, nu-ti convine ca Madonna e contra discriminarii? Baga-ti degetele in urechi si musca-ti limba, nu te apuca sa dai cu "huideo". La finalul concertului, la iesire, erau unii care declarau ca s-au simtit lezati, ca ei au citit printre randuri si ca Madonna de fapt s-a referit la noi ca la o natie de tzigani. Vorba lui Gheorghe: "Mars ma de-aicea!".

Cea mai tare mi s-a parut faza, aflata tot de la stiri, cand Madonna le-a cerut spectatorilor sa tzopaie pe ritmul uneia dintre melodiile ei. Cica s-a starnit praful atat de tare, incat a ajuns la scena si a deranjat-o pe Madonna, si cica a fost nevoie sa se mature scena dupa incidentul asta. Genial, pe bune! Si nu ma mir deloc ca s-a intamplat asta. Doar traim in Romania, nu?
PS: Cateva poze de la concert am gasit aici.

unguru' (cu) bulan din Budapesta

Nu stiu altii cum sunt, da' eu cand ma gandesc la posesorii de bulan (nu voi folosi cuvantul cu "p", intrucat suna ... cum suna), cam pun semnul egal intre ei. Sincer, dupa experienta de asta primavara, in aprilie, prin care au trecut in Franta niste prieteni (opriti de politie "pentru control de rutina"), nu prea m-am mirat cand prietenul cu care mergeam spre Austria (asta a fost in iulie) a fost oprit, in Budapesta, pe la ora 3 dimineata, de un echipaj de "bulangii" de-aia mancatori de papricas / gulas.

Eram 4 in masina, cam fierti dupa o zi de mers pe drumurile patriei, plus o bucatica de Ungaria. Si li s-a parut lor suspect ca o masina de Romania se preumbla asa frumos pe strazile lor unguresti, asa ca si-au activat girofarurile si ne-a tras pe dreapta. Bineineteles, control de rutina.

Actele la control, sufla in fiola, portbagajul la control, unde mergeti, de ce, hai sa vedem vigneta, stai asa ca vrem si buletinele celor din masina, si, daca tot suntem la capitolul asta si e 3 dimineata si noi n-avem ce face, sa sunam la dispecer si sa va luam in evidenta dupa ce, of course, verificam ca sunteti cine pretindeti voi ca sunteti.

Si-uite asa s-a dus cca o jumatate de ora. Diferenta intre posesorii de bulan din Budapesta si cei din Paris a fost faptul ca primii nu au stat cu mana pe pistol in timp ce vorbeau cu soferul. Buna treaba, nu?

punct plecare telegondola Piatra Neamt

Vazand ca lumea a dat peste o intrare din blog-ul meu cautand punctul de plecare al telegondolei din Piatra Neamt, am decis sa vin in ajutorul cautatorilor viitoare si sa pun o harta cu localizarea punctului de plecare pentru telegondola din Piatra Neamt.

Punctul acesta se afla langa gara, deci e destul de usor de localizat.
Detalii despre telegondola gasiti aici. Este si acolo o harta.

telescopul lui Galileo implineste 400 de ani


Da, recunosc, am aflat de pe Google. Cunostintele mele de cultura generala nu includeau faptul ca acum 400 de ani, Galileo Galilei prezenta, unor negustori din Venetia, noul lui telescop.
Se pare ca acesta era o "versiune upgradata", ca sa vorbim in termeni actuali, a instrumentelor optice similare existente in acea vreme. Sincer, nu cred ca s-ar fi gandit Galileo pe-atunci ca obiectul acela va schimba atat de multe in stiinta, folosofie, religie, etc., si ca va exista vreodata un telescop precum Hubble.
(imaginea atasata provine de pe Wikipedia)