tom kha gai

Pe romaneste, pentru nevorbitorul de tailandeza, o supa picanta de pui cu lapte de nuca de cocos si inca alte minunatii prin ea, cum ar fi ghimbirul, frunzele proapete de coriandru si niscaiva ciuperci. Buna cu spume, cum ar spune cumatrelu' Bobo. Asta am papat aseara.

Asta si alte feluri de mancare cu nume super apetisant (apropos, salata Caesar e foarte buna, dupa spusele sotioarei, care cu asta s-a tratat aseara la cina servita in oras) se gasesc la Toujours. Au si pagina de Facebook.

E pe strada Sf. Atanasie, usor de gasit. Daca stiti unde e Casa Lavric (un pic mai sus de Bolta Rece), nu e nevoie decat sa ajungeti pe straduta respectiva. La cativa pasi mai incolo se gaseste restaurantul Toujours, care e deschis de mai putin de 2 luni, din cate am inteles. Am impresia ca a fost Tasha Cafe acolo, inainte.

Atmosfera e foarte faina, restaurantul e micut, cochet, cu muzica buna. Proprietarii sunt extraordinari, tineri si cu verva. Ne-am intretinut cu ei vreo ora, timp in care am discutat despre, cum altfel, mancare, retete, etc.

Recomand cu caldura.

4 comentarii:

Anonim spunea...

coriandru...

Euro spunea...

@animaloo: :-)) asa-i, mi-am adus aminte de "dragostea" ta fata de planta asta :-))

Anonim spunea...

cand mai mergeam prin paris numa la galbejiti mancam, fiind ieftin si bun.
Si mereu ma enerva mirosul ala de transpiratie, sosete si zeama de varza, si nu intelegeam de la ce e.
Pana am dat de aproape patrunjelu asta

Euro spunea...

poate se dadeau cu el pe post de deodorant, mai stii?