In calitate de fan al seriei Alien, ma declar incantat de reproducerea asta:
Sursa foto: boredpanda
AMR 3
3 zile pana la partida de pescuit. N-am mai fost la pescuit de 2 ani, mai exact de cand bebelina era inca la purtator. O sa fim 4 insi: eu, frate-meu, finu' si cumatrelu'. Parca suntem in Lav Stori a celor de la Fara Zahar, numai ca n-avem Lamborghini Gallardo, ci un Logan si un Megane. Nu stiu daca, puse laolalta, fac impreuna macar cat o roata de Lambo :-))
Little Helper Tower - lacuit - faza 4
Duminica, 24 august. Pe la 8 dimineata m-am apucat de treaba.
Pe la 16:25 am terminat de aplicat si al doilea strat de lac.
LE (29 Aug): Ieri a ajuns turnuletul la beneficiarul direct (nefiind din localitate, a trebuit sa apelam la un intermediar, si a durat nitel mai mult transportul). Citez din ce mi-a scris mamica pe e-mail: "Imi place, arata frumos, si are stabilitate. Sunt foarte linistita cand e in el." Ma bucur ca mai am mai facut fericiti inca un copil si o mamica :-)
Pe la 16:25 am terminat de aplicat si al doilea strat de lac.
LE (29 Aug): Ieri a ajuns turnuletul la beneficiarul direct (nefiind din localitate, a trebuit sa apelam la un intermediar, si a durat nitel mai mult transportul). Citez din ce mi-a scris mamica pe e-mail: "Imi place, arata frumos, si are stabilitate. Sunt foarte linistita cand e in el." Ma bucur ca mai am mai facut fericiti inca un copil si o mamica :-)
Little Helper Tower - lacuit - faza 3
Sambata, 23 august. M-am ocupat de asamblarea turnuletului sub atenta supraveghere a motanasului nostru, Jerry.
Little Helper Tower - lacuit - faza 2 - dubla 2
Intrucat niste evenimente neprevazute m-au cam impiedicat sa-mi respect termenele de executie auto-impuse pentru fiecare etapa a proiectului, abia astazi o sa ma ocup de slefuit. Ploua, tuna, fulgera...asta e, imi mut masa inapoi pe terasa, montez slefuitorul si fac mizerie peste tot. Maine e musai sa trec la montaj.
A promise is a promise :-)
LE: Am terminat de slefuit pe la 8:45 PM
Pentru urmatoarea comanda va trebui sa fac si o reparatie la slefuitor, ca s-a cam stricat rola de intindere a benzii abrazive. Doritorii vor trebui, asadar, sa mai astepte nitel :-(
A promise is a promise :-)
LE: Am terminat de slefuit pe la 8:45 PM
Pentru urmatoarea comanda va trebui sa fac si o reparatie la slefuitor, ca s-a cam stricat rola de intindere a benzii abrazive. Doritorii vor trebui, asadar, sa mai astepte nitel :-(
vaca a-ntalnit un bou
Din pacate, din intalnirea asta a doua rumegatoare a iesit un copil nevinovat, care era cat pe ce sa plateasca cu viata lipsa de neuroni din testele celor doua rumegatoare care i-au dat viata. Cititi si va minunati:
Cat de cretin trebuie sa fii sa-ti lasi bebelusul NESUPRAVEGHEAT, intr-o masina in care, practic, nu ai niciun fel de ventilatie, timp de 2 ore si jumatate??? Cat de cretin trebuie sa fii, ca om si ca parinte, incat sa pui satisfacerea nevoii tale primordiale de a vizita o salina (aici am incercat sa fiu ironic, sper ca se prinde careva) mai presus de siguranta si confortul copilului tau? Tu sa te duci cu palma-n cur sa vezi niste pereti de sare si sa-ti lasi bebelusul singur pentru ca, nu-i asa, e prea mic/e prea frig/n-are ce vedea/lasa ca nu pateste nimic, si sa fie nevoie sa-ti intre un strain in masina aproape prin efractie ca sa-ti scoata copilul care mai avea un pic si era un rac fiert in varianta umana...
Deci, pe bune, unora ar trebui sa li se interzica sa procreeze! Eu dau curs rugamintii doamnei care a ascos copilul din masina si transmit mai departe intamplarea. Si, daca ii cunoasteti pe parintii astia minunati si grijulii, va rog, da-ti-le macar o pereche de palme din partea copilului lor, a doamnei care l-a scos din masina, a doamnei care a alertat-o pe doamna respectiva, si a celorlalti parinti indignati de inconstienta lor.
Rumegatoarelor!
Cat de cretin trebuie sa fii sa-ti lasi bebelusul NESUPRAVEGHEAT, intr-o masina in care, practic, nu ai niciun fel de ventilatie, timp de 2 ore si jumatate??? Cat de cretin trebuie sa fii, ca om si ca parinte, incat sa pui satisfacerea nevoii tale primordiale de a vizita o salina (aici am incercat sa fiu ironic, sper ca se prinde careva) mai presus de siguranta si confortul copilului tau? Tu sa te duci cu palma-n cur sa vezi niste pereti de sare si sa-ti lasi bebelusul singur pentru ca, nu-i asa, e prea mic/e prea frig/n-are ce vedea/lasa ca nu pateste nimic, si sa fie nevoie sa-ti intre un strain in masina aproape prin efractie ca sa-ti scoata copilul care mai avea un pic si era un rac fiert in varianta umana...
Deci, pe bune, unora ar trebui sa li se interzica sa procreeze! Eu dau curs rugamintii doamnei care a ascos copilul din masina si transmit mai departe intamplarea. Si, daca ii cunoasteti pe parintii astia minunati si grijulii, va rog, da-ti-le macar o pereche de palme din partea copilului lor, a doamnei care l-a scos din masina, a doamnei care a alertat-o pe doamna respectiva, si a celorlalti parinti indignati de inconstienta lor.
Rumegatoarelor!
Little Helper Tower - lacuit - faza 2
Aseara am taiat (a se citi "facut galagie, spre netarmurita incantare a vecinilor") partile componente. Pe la 8:30PM am terminat. Azi ma voi ocupa de slefuit. E partea care-mi "place" cel mai mult, si care dureaza cel mai mult. E si foarte zgomotoasa.
Am facut si recensamantul holz-suruburilor necesare si am cumparat ce-mi trebuie pentru imbinari. Dar partea asta o sa aiba loc ceva mai incolo :-)
Am facut si recensamantul holz-suruburilor necesare si am cumparat ce-mi trebuie pentru imbinari. Dar partea asta o sa aiba loc ceva mai incolo :-)
Little Helper Tower - lacuit - faza 1
Astazi ma apuc de alt turnulet. De data asta, va fi lacuit. Intrucat mi s-a dat mana libera la alegere, am ales nuanta "pin", ca sa aiba putina culoare, dar totusi sa se vada fibra lemnului.
Lacul este tot pe baza de apa, ca si vopseaua folosita la celeltalte turnulete, deci safe for kids :-)
Ieri am cumparat cheresteaua, astazi am de taiat piesele puzzle-ului.
Lacul este tot pe baza de apa, ca si vopseaua folosita la celeltalte turnulete, deci safe for kids :-)
Ieri am cumparat cheresteaua, astazi am de taiat piesele puzzle-ului.
Perseide 2014
Slab de tot anul asta. Am vazut doar 2 meteori. Pentru ca nori, si daca nu nori, atunci luna. Sau invers. Oricum, slab de tot.
slow talkers
Oare mi se pare numai mie ca Iohannis seamana la vorba (la port nu, categoric) cu "draga Stolo"? Te ia somnul pana termina propozitia, oricare din ei. Discurs monoton, aproape fara inflexiuni.
Makes you wanna shoot yourself. Twice. And again...and again... Get to the point, dude!
Makes you wanna shoot yourself. Twice. And again...and again... Get to the point, dude!
la mall
Am fost acum vreo 2 saptamani pe la Botosani cu sotioara. Eu pe post de sofer, ea cu treaba. Cat isi rezolva ea treaba, eu am purces spre o locatie unde sa nu ma plictisesc de tot, cu gandul sa beau o cafea (eram treaz de la 5:30), sa mananc ceva si sa termin de citit, in sfarsit, Viata lui Pi.
Fiind aproape de locatia unde avea treaba sotioara, am mers la (c)Uvertura Mall. La ora aia (9AM) nu era deschis decat Carrefour-ul, deci am stat undeva pe la parter, pe o bancuta, asteptand sa se faca ora 10, ora oficiala de deschidere a celorlalte magazine, implicit a celor cu papa si COFFEEEEEEEEE.
A trecut ora de asteptare...greu, greu de tot! Am terminat de citit cartea si m-am dus la masina sa o iau pe cea de-a doua. Nu mai stiu cum se cheama, e ceva de genul "zi-mi cum esti ca sofer ca sa-ti zic cum esti ca persoana".
Vazand ca s-au pus in miscare scarile rulante, am zis sa ma folosesc de ele ca sa ajung la food court-ul lor. Si, incet-incet, am ajuns la ultimul etaj, cu speranta ca imi va fi greu sa aleg ceva de mancare si ca voi gasi o cafea decenta.
Deci...etajul cu food court-ul e un spatiu imens, cu nici mai mult, nici mai putin de 4 (da, patru!) variante de papa: o clatitarie, un Ospatul Zeilor, ceva chinezesc si un fast-food numit Spartan. In rest, mult spatiu nefolosit, irosit aiurea.
Cum clatitele nu prea imi faceau cu ochiul, tochitura sau ciorba nu voiam, iar mancarea chinezeasca mi s-a parut cam scumpa (15-17 RON/100g ceva chestie cu carne), am preferat sa iau un gyros cu carne de miel-vita-pui de la Spartan. 12,5 RON, plus o doza mica de energizant, ca n-aveau cafea.
Mi-am luat mancarea si bautura, m-am ales o masa undeva langa un geam, cu vedere la strada principala, si m-am pus pe bobinat si citit. Well...chiar a fost un gyros decent. Carnea buna, sosul bun, a mers uns. Am apucat sa citesc si cateva pagini pana m-a sunat sotioara.
A fost nasol ca s-au apucat unii de pe etaj sa dea drumul la ceva muzica, asta in conditiile in care deja exista muzica de la DJ-ul mall-ului. Deci erau niste tonalitati care se suprapuneau, incercand sa se acopere unele pe altele. Crunt!
Anyway, daca mai ajung pe-acolo, cred ca tot la Spartan o sa mananc. Chiar recomand!
Fiind aproape de locatia unde avea treaba sotioara, am mers la (c)Uvertura Mall. La ora aia (9AM) nu era deschis decat Carrefour-ul, deci am stat undeva pe la parter, pe o bancuta, asteptand sa se faca ora 10, ora oficiala de deschidere a celorlalte magazine, implicit a celor cu papa si COFFEEEEEEEEE.
A trecut ora de asteptare...greu, greu de tot! Am terminat de citit cartea si m-am dus la masina sa o iau pe cea de-a doua. Nu mai stiu cum se cheama, e ceva de genul "zi-mi cum esti ca sofer ca sa-ti zic cum esti ca persoana".
Vazand ca s-au pus in miscare scarile rulante, am zis sa ma folosesc de ele ca sa ajung la food court-ul lor. Si, incet-incet, am ajuns la ultimul etaj, cu speranta ca imi va fi greu sa aleg ceva de mancare si ca voi gasi o cafea decenta.
Deci...etajul cu food court-ul e un spatiu imens, cu nici mai mult, nici mai putin de 4 (da, patru!) variante de papa: o clatitarie, un Ospatul Zeilor, ceva chinezesc si un fast-food numit Spartan. In rest, mult spatiu nefolosit, irosit aiurea.
Cum clatitele nu prea imi faceau cu ochiul, tochitura sau ciorba nu voiam, iar mancarea chinezeasca mi s-a parut cam scumpa (15-17 RON/100g ceva chestie cu carne), am preferat sa iau un gyros cu carne de miel-vita-pui de la Spartan. 12,5 RON, plus o doza mica de energizant, ca n-aveau cafea.
Mi-am luat mancarea si bautura, m-am ales o masa undeva langa un geam, cu vedere la strada principala, si m-am pus pe bobinat si citit. Well...chiar a fost un gyros decent. Carnea buna, sosul bun, a mers uns. Am apucat sa citesc si cateva pagini pana m-a sunat sotioara.
A fost nasol ca s-au apucat unii de pe etaj sa dea drumul la ceva muzica, asta in conditiile in care deja exista muzica de la DJ-ul mall-ului. Deci erau niste tonalitati care se suprapuneau, incercand sa se acopere unele pe altele. Crunt!
Anyway, daca mai ajung pe-acolo, cred ca tot la Spartan o sa mananc. Chiar recomand!
Little Helper Tower - rosu - faza 4
Ieri am predat turnuletul. Another satisfied customer :-)
Asa arata sambata pe la pranz, dupa primul strat de vopsea:
Asa arata sambata pe la pranz, dupa primul strat de vopsea:
paine crocanta
In engleza i se zice crispbread. Eu o stiu drept knäckebröd. Cred ca la noi in magazine scre pesmeti pe eticheta de la raft. Prima data mi s-a parut o chestie insipida. Ma si gandeam "cum naiba mananca suedezii astia asa ceva? o sa cam fac foame cu scoarta de-asta de copac la micul dejun..."
Era 19 decembrie 2003, aproximativ 8:30 dimineata (GMT+1). Inca nu se luminase de ziua. Abia ajunsesem in Suedia, in calitate de au-pair, la o familie detinatoare de hotel intr-un satuc din nord, si de 3 baieti sturlubatici si copilarosi, cum aveam sa aflu pe propria piele. Dupa prezentarile si politeturile de rigoare, oamenii m-au pus la masa. Printre chestiile de imbucat era si acest knäckebröd. Abia am putut unge untul pe "felie". Nici nu mai stiu ce am pus deasupra, cred ca niste branza si ceva sunca. Am bagat si ceva iaurt si cred ca si o cafea.
In anul ce a urmat nu numai ca m-am obisnuit cu gustul, ci chiar m-am indragostit de knäckebröd. Mai ales in combinatie cu untul lor sarat...O, DA!!!
Planuiesc de multa vreme sa gasesc o reteta (cea pe care mi-am notat-o acolo nu mai stiu pe unde e), sa-mi iau un instrument de-asta (sau folosesc o furculita) si sa prepar si eu asa ceva. Sper sa-mi iasa.
Sursa foto: Leksands
Era 19 decembrie 2003, aproximativ 8:30 dimineata (GMT+1). Inca nu se luminase de ziua. Abia ajunsesem in Suedia, in calitate de au-pair, la o familie detinatoare de hotel intr-un satuc din nord, si de 3 baieti sturlubatici si copilarosi, cum aveam sa aflu pe propria piele. Dupa prezentarile si politeturile de rigoare, oamenii m-au pus la masa. Printre chestiile de imbucat era si acest knäckebröd. Abia am putut unge untul pe "felie". Nici nu mai stiu ce am pus deasupra, cred ca niste branza si ceva sunca. Am bagat si ceva iaurt si cred ca si o cafea.
In anul ce a urmat nu numai ca m-am obisnuit cu gustul, ci chiar m-am indragostit de knäckebröd. Mai ales in combinatie cu untul lor sarat...O, DA!!!
Planuiesc de multa vreme sa gasesc o reteta (cea pe care mi-am notat-o acolo nu mai stiu pe unde e), sa-mi iau un instrument de-asta (sau folosesc o furculita) si sa prepar si eu asa ceva. Sper sa-mi iasa.
Sursa foto: Leksands
pasta de susan - tahini
Tahini e o pasta care are ca ingredient de baza susanul. Banuiesc ca se poate folosi si ca atare (mai ales in varianta pe care o pregatesc eu, pentru ca e putin acrisoara), dar, in general, eu folosesc tahini cand pregatesc hummus.
Cum procedez pentru 100 de grame de susan:
- prajesc usor susanul (usor inseamna cam pana incepe sa pocneasca si sa incerce sa evadeze din tigaie, sarind prin toata bucataria), apoi il las sa se racoreasca nitel;
- pun susanul in blender si il macin cat mai bine; ar trebui sa arate ca o pudra;
- peste susanul macinat pun ulei de masline pana capata consistenta unei paste destul de grosute; ideea e ca atunci cand iau tahini cu o lingurita si intorc lingurita, sa curga foarte greu;
- mai adaug si un catel de usturoi si zeama de la o limeta (i se mai spune si lime, sau chiar chitra);
- mut pasta intr-un borcanel, pe care-l pun in frigider.
E chiar simplu de facut, si gustul pe care-l da hummus-ului nu se compara cu cel obtinut cu tahini din comert (am mancat un hummus facut de cineva cu tahini cumparat, si a fost cam bleah).
Spor, asadar, si pofta buna!
Cum procedez pentru 100 de grame de susan:
- prajesc usor susanul (usor inseamna cam pana incepe sa pocneasca si sa incerce sa evadeze din tigaie, sarind prin toata bucataria), apoi il las sa se racoreasca nitel;
- pun susanul in blender si il macin cat mai bine; ar trebui sa arate ca o pudra;
- peste susanul macinat pun ulei de masline pana capata consistenta unei paste destul de grosute; ideea e ca atunci cand iau tahini cu o lingurita si intorc lingurita, sa curga foarte greu;
- mai adaug si un catel de usturoi si zeama de la o limeta (i se mai spune si lime, sau chiar chitra);
- mut pasta intr-un borcanel, pe care-l pun in frigider.
E chiar simplu de facut, si gustul pe care-l da hummus-ului nu se compara cu cel obtinut cu tahini din comert (am mancat un hummus facut de cineva cu tahini cumparat, si a fost cam bleah).
Spor, asadar, si pofta buna!
Little Helper Tower - rosu - faza 2
Aseara, cam pe la lasarea intunericului, am incheiat faza 2, slefuirea.
Astazi trec la faza 3, reconstituirea puzzle-ului.
Astazi trec la faza 3, reconstituirea puzzle-ului.
Vladut se amuza, dar numai Putin de tot
Snowden a facut public un clipulet care dezvaluie secretul nasterii oricarui rus adevarat:
Putin be like: "Ha-ha-ha!!! (Iob tvoiu mati, Snowden! I kill you!!!)"
Little Helper Tower - rosu - faza 1
Azi incep lucrul la un turnulet nou. Am inteles ca mamica il doreste rosu.
Am de achizitionat materialele, si cum ajung acasa ma pun pe taiat. Sper sa nu se bage pisicile prea tare peste mine si sa ma trezesc ca le tai mustatile. Sau, mai rau, cozile....
Maine va fi ziua de slefuit.
Am de achizitionat materialele, si cum ajung acasa ma pun pe taiat. Sper sa nu se bage pisicile prea tare peste mine si sa ma trezesc ca le tai mustatile. Sau, mai rau, cozile....
Maine va fi ziua de slefuit.
a facut si bine
De cate ori am auzit asta oare, referitor la diverse figuri publice care au ajuns pe la inchisoare? O-ho-ho, sa fim noi sanatosi!
Faza e...cati dintre astia care au facut "si mult bine" se compara cu Al Capone. Al f***ing Capone!!!
Arestat si inchis la Alcatraz sub acuzatia de evaziune fiscala in timpul perioadei de Prohibitie (1920 - 1933), si nu pentru multele crime care ar fi fost facute la comanda sa, mafiotul se pare ca avea un punct slab: amaratii. A deschis cantine sociale pentru somerii de atunci (cam 25% era rata somajului prin anii '30) si cheltuia multe mii de dolari zilnic pentru asta.
La un moment dat, cica o ruda de-a sa s-a cam imbolnavit de la niste lapte nitel expirat. O alta chestie la Capone era ca nu-i placea sa vada oamenii suferind inutil, mai ales copiii (ciudat, nu-i asa, pentru un mafiot). Intrucat pe atunci nu era niciun fel de DSV pe-acolo prin americi, Capone a facut lobby la greu sa se treaca data de expirare pe sticlele de lapte. Mai mult, intrucat avea ditamai flota de camioane cu care carase alcoale in timpul Prohibitiei, s-a bagat in industria laptelui. Il putem numi un "baiat destept", nu?
Am aflat si eu azi, de aici.
Faza e...cati dintre astia care au facut "si mult bine" se compara cu Al Capone. Al f***ing Capone!!!
Arestat si inchis la Alcatraz sub acuzatia de evaziune fiscala in timpul perioadei de Prohibitie (1920 - 1933), si nu pentru multele crime care ar fi fost facute la comanda sa, mafiotul se pare ca avea un punct slab: amaratii. A deschis cantine sociale pentru somerii de atunci (cam 25% era rata somajului prin anii '30) si cheltuia multe mii de dolari zilnic pentru asta.
La un moment dat, cica o ruda de-a sa s-a cam imbolnavit de la niste lapte nitel expirat. O alta chestie la Capone era ca nu-i placea sa vada oamenii suferind inutil, mai ales copiii (ciudat, nu-i asa, pentru un mafiot). Intrucat pe atunci nu era niciun fel de DSV pe-acolo prin americi, Capone a facut lobby la greu sa se treaca data de expirare pe sticlele de lapte. Mai mult, intrucat avea ditamai flota de camioane cu care carase alcoale in timpul Prohibitiei, s-a bagat in industria laptelui. Il putem numi un "baiat destept", nu?
Am aflat si eu azi, de aici.