Sambata a fost dorinta sotioarei sa faca placinta de dovleac, tot dupa o reteta de-a Laurei Adamache.
Cam astia au fost pasii:
Am taiat dovleacul in 4...
...l-am curatat de seminte si de coaja si l-am dat prin razatoare (adevarul e ca am folosit robotul de bucatarie, a mers super repede), dupa care l-am pus intr-o tigaie mare, la calit...
...cat s-a calit dovleacul, m-am dus dupa unt, ca nu aveam. La intoarcere, sotioara a pus jumatate din pachet peste dovleacul aproape gata, in care mai pusese si un pic de zahar si niste scortisoara...
...a amestecat bine...
...si apoi l-a lasat la racorit. Dupa ce i-a mai scazut temperatura, a trecut la faurirea placintelor, dupa cum urmeaza:
...cealalta jumatate de pachet de unt a fost topita in bai marine si lasata un pic la racit...
...cu untul asta s-au uns foile de placinta, una cate una...
...cand s-a facut un teanc de 4 foi, sotioara a pus dovleac...
...si a inceput sa ruleze...
...dupa care a uns rulorurile cu ou...
...a presarat mac...
...si a dat placinta la cuptor. Cand a scos tava, arata cam asa:
Evident, ne-am napustit asupra ei, ca nu mai aveam rabdare :-)
cand privesc pozele, mi se face foame instantaneu...
RăspundețiȘtergereEu vad ca sotioara ta muncea in bucatarie si tu o stresai cu pozele, in loc s-o ajuti. Pai e frumos asa? :)
RăspundețiȘtergere@cutov cristian: ma bucur :-))
RăspundețiȘtergere@Gabi: da, exact, jap-jap doua palme...