Mai intai, am pus la fiert pastele, niste pennette rigate, in apa cu putina sare si niste ulei de masline.
Apoi am curatat/spalat niste praz (cam o treime de tulpina), vreo 20 de ciupercute champignon, cativa catei de usturoi, una bucata zucchini detinut deja prin frigider, am desfacut si o cutie de ghesalte tomaten (tomate disalate, le zic eu, dar e vorba de rosii fara pielita - mai este si varianta ghehacte tomaten, adica tomate hacuite) si am recuperat, tot de prin frigider, o ramasita de suc de rosii din productia lui padre.
Si-am purces la (pre)gatirea cinei. Am taiat prazul in fasii, si l-am aruncat in niste ulei de masline incins.
Dupa ce s-a inmuiat putin, am pus peste el ciupercutele taiate felii subtiri (cat de subtiri am putut), si-am amestecat, ca sa se cunoasca mai bine, vorba reclamei:
![](http://3.bp.blogspot.com/-7jkadcZyNC0/UWJol0CqTUI/AAAAAAAADi0/A3LE3Qbxvzo/s200/paste_01_small.jpg)
Am ciopartit usturoiul (zdrobit cu lama cutitului si apoi tocat) si l-am adaugat peste mixtura de praz si ciuperci:
![](http://4.bp.blogspot.com/-p9iFb_J4uEY/UWJol61zaxI/AAAAAAAADi8/slgJMOTO1_o/s200/paste_02_small.jpg)
Am adaugat apoi dovle...zucchini-ul taiat bastonase:
![](http://4.bp.blogspot.com/-hhj8tb7wRdc/UWJol_iiRFI/AAAAAAAADi4/118vpHaw-bI/s200/paste_03_small.jpg)
Am amestecat si am lasat cateva minute sa se inmoaie, cu capacul pus:
![](http://3.bp.blogspot.com/-I47clVVrd8A/UWJomfFQJdI/AAAAAAAADjE/5GVUfycUktU/s200/paste_04_small.jpg)
Am adaugat si niste vin de-ala alb de la nasu' (bun vin, saru'mana, nasu'!), si am adaugat rosiile alea din conserva, pe care mai intai le-am taiat in bucati ceva mai mici:
![](http://3.bp.blogspot.com/-y1OaEdKQGcY/UWJomc1cn2I/AAAAAAAADjI/CgD22H6bU9g/s200/paste_05_small.jpg)
Am suplimentat si cu sucul de rosii si am amestecat:
![](http://3.bp.blogspot.com/-PEjAfPc9RCU/UWJomhIzv6I/AAAAAAAADjQ/25ioIqbntU4/s200/paste_06_small.jpg)
Am lasat sa clocoteasca nitel, dupa care am adaugat mirodenii (cimbru, oregano, boia dulce), si am lasat sa mai forfoteasca:
![](http://3.bp.blogspot.com/-NBEHH2K86jo/UWJom1u3IEI/AAAAAAAADjU/cvD9Ug0nHc4/s200/paste_07_small.jpg)
Am adaugat sare si piper negru, proaspat macinat, si apoi, peste tot sosul ala, am rasturnat pastele fierte si am tras o amestecatura de am facut tot aragazul numai picatele rosii:
![](http://2.bp.blogspot.com/-fhAflQCsLwQ/UWJonOr6usI/AAAAAAAADjY/JqAiB9g4IlE/s200/paste_08_small.jpg)
Privite mai de-aproape, aratau cam asa:
![](http://1.bp.blogspot.com/-L5xuUwPzVgw/UWJonpaTC-I/AAAAAAAADjg/7AYxLhLK8YY/s200/paste_09_small.jpg)
A fost bun, suficient cat sa ne ajunga si pe a doua zi :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu