Unguru' bulan

Isprava ungurului care a pus pe jar o buna parte din populatia Romaniei m-a lasat perplex zilele trecute, cand am aflat vestea. Acuma, ca sa fiu cinstit, n-am nici o problema cu faptul ca l-a prezentat pe C.Z. Codreanu in postura respectiva, personajul cu pricina neavand o reputatie tocmai buna in istoria noastra, dar sa prezinti Romania (asa cum o fi ea, mai buna sau mai putin buna) ca o p**** larg desfacuta, ca o invitatie catre toata lumea sa-si bage "organul" in ea, mi se pare nu o manifestare artistica, ci marlanie si nesimtire crasa.

Il invit, asadar, pe individul cu pricina, asa cum probabil au facut si altii (inclusiv cei care au pictat, cu semne la fel de obscene, ferestrele expozitiei care-i gazduieste "lucrarile" de incontestabila lipsa de valoare), sa isi ia gulashul, papricasul si catrafusele si sa se care in Tinuturile Vesnice ale Vanatorii, unde sa o picteze pe d-na cu coasa, din ce unghiuri si in ce posturi o fi vrand, pentru vesnicie.

Ma mira reactia autoritatilor, atat de la nivelul Ministerului Culturii, cat si a politiei. Si ma intreb: oare chiar avem nevoie de lichele precum acest individ in tara noastra?

Vai de capul nostru...

Niciun comentariu: