Madonna nostra!

Doamna Madonna, cum ne referim la artista in grupul nostru de prieteni, a concertat aseara in Parcul Izvor din capitala. Minunat! N-am fost la concert, imi place Madonna, dar nu sunt un fan atat de infocat. Plus ca, tinand cont de faptul ca era concert in aer liber, care se traduce prin ingramadeala, imbranceli si alte alea (avand experienta, la o scara mai mica, ce-i drept, a concertelor la care mai mergeam si eu cand eram student si era Festivalul Berii sau sarbatoarea Sf. Parascheva prin urbea noastra), am zis "pas".

Mie mi se pare o mare onoare ca un artist de talia ei sa ne calce hotarele si sa sustina un concert. Serios. Cine suntem noi, in fond si la urma urmei? Cineva numea Romania "the armpit of the world", cred ca era unul dintre personajele din Southpark, in episodul cu gimnastele din Romania. Si pe buna dreptate, zic eu. Faptul ca Madonna si alti artisti de renume aleg sa vina si la noi e o chestie fenomenala, pe care romanul nostru, mancator de mici si parizer, bautor de bere la pet de 3 litri, rontzaitor de seminte si in mare parte devorator de manele, nu stie sa o aprecize. Dar deloc.

Am vazut la stiri ca Madonna a interpretat un cantec in tziganeste. Inainte de cantec, a zis cateva vorbe. A zis ceva de discriminarea de care a auzit ca au parte rromii in Europa de Est. Unii au inceput sa fluiere si sa huiduie. Deh, probabil nu trecusera peste faza ca ala nu era un concert cu Andreea Balan, ci cu "regina muzicii pop", cum o tot numesc jurnalistii (sau poate ea s-a auto-intitulat asa, ca regii/imparatii/presedintii rromilor de la noi). Frate, nu esti la tine in fata blocului! Scoate-ti palaria si respecta o persoana care munceste pe branci de la o varsta frageda, care a ajuns unde este prin munca asidua, o notiune care la noi este total necunoscuta. A, nu-ti convine ca Madonna e contra discriminarii? Baga-ti degetele in urechi si musca-ti limba, nu te apuca sa dai cu "huideo". La finalul concertului, la iesire, erau unii care declarau ca s-au simtit lezati, ca ei au citit printre randuri si ca Madonna de fapt s-a referit la noi ca la o natie de tzigani. Vorba lui Gheorghe: "Mars ma de-aicea!".

Cea mai tare mi s-a parut faza, aflata tot de la stiri, cand Madonna le-a cerut spectatorilor sa tzopaie pe ritmul uneia dintre melodiile ei. Cica s-a starnit praful atat de tare, incat a ajuns la scena si a deranjat-o pe Madonna, si cica a fost nevoie sa se mature scena dupa incidentul asta. Genial, pe bune! Si nu ma mir deloc ca s-a intamplat asta. Doar traim in Romania, nu?
PS: Cateva poze de la concert am gasit aici.

Niciun comentariu: