been fishing

Sambata s-a consumat episodul "Vladeni - balta EC4". La pomul laudat am mers nu cu sacul, ci cu cate 3 lansete de caciula (eu o sapca, frate-meu o palariuta de pescar) si cu cate o undita. 2 lansete cu dedicatia crap (n-a crapat nimeni de altceva decat de cald), una cu viermusi pentru caras (sau altceva) si o undita in cate s-au perindat mamaliga, bob de porumb, rame si, again, viermusi.

La porumb si mamaliga...nimic. Dar nimic-nimic. Stiu, nu e sezonul crapului, dar speranta moare ultima. In schimb am avut rezultate bunisoare la viermusi: cca 4 kile de caras, cat palma si mai mic. Decat deloc, bun si-asa.

Balta la care am fost e maaaaaare. Niste multe hectare de luciu de apa. Potential are, sunt sigur de asta. Numai ca nu am avut noi asa multa bafta sa-l explotam la maxim. In schimb, am admirat fauna specifica: batlani, corcodei, pescarusi, berze, starci, tot felul de pasari mici care cuibaresc in stuf, lisite, broaste testoase si serpi de apa.

Ca experienta a fost fain, e o balta unde as reveni. Drumul pana in M. Kogalniceanu e bun, refacut cu fonduri europene. Din M. K. pana in Vladeni e cam trist. L-au tapetat cu macadam spart, ceea ce se traduce prin dardaieli si vibratii timp de multi kilometri. Plus ca, prin unele locuri, mai sunt si gropi, destul de mari dealtfel. Totusi, per total, drumul e practicabil. La balta...e alta poveste. Daca e vreme umeda sau cu potential de umezeala (a se citi ploaie), mai bine lasi masina la intrarea in ferma si mergi pe jos. Altfel...you're going to be a sad panda.

Asadar, nereusind nicio captura memorabila, am fotografiat (am incercat, mai exact) balta si fauna. Mai jos sunt cateva exemple ale tentativelor de fotografie (am avut sapuniera Kodak la mine).
3 comentarii:

bibliodevafiliala3 spunea...

Mie nu-mi place la pescuit, dar pescarul familiei v-ar fi invidiat pentru relaxare. Mă bucur că aţi putut să vă relaxaţi şi să staţi undeva lângă apă. Este extrem de cald şi asta este o rezolvare, decât să stai să te coci în casă :)

Anonim spunea...

Dar te-ai ales cu niste poze superbe si amintiri pe masura :p Asta e important.

Euro spunea...

@Roxi: crede-ma ca a fost crunt de cald si acolo. am rezistat cu stoicism fara sa-mi dau bluza jos, ca sa nu ma parleasca soarele o zi intreaga pe spate. asa ca mi-a parlit doar antebratele si gatul, cta a fost expus. noroc de cutia frigorifica, in care am avut apa si bere (fara alcool).
@marmotzel: multumesc pentru aprecieri. au iesit ok, tinand cont ca n-am mai folosit sapuniera de vreo 2 ani...cat despre amintiri, asa-i. anul trecut n-am facut nici macar o singura partida de pescuit, asa ca asta o voi tine minte sigur :)