Nu, nu e celebra melodie, si nici n-am luat-o razna.
Saptamana trecuta am pornit maiaua, urmand indicatiile de aici. Sambata pe la 4 dimineata scoteam de la cuptor copt prima paine, la care am folosit o parte din maiaua rezultata.
Painea a fost OK, buna la gust, dar nu grozava ca aspect.
Asadar, ieri la pranz am framantat din nou. Seara am bagat painea in cuptor. Rezultatul a fost infinit mai aspectuos si foarte, foarte gustos. Cine stie, poate o sa devin un Paul Hollywood al cartierului... :-)
Planul e sa framant si sa coc paine macar in weekend, si, pe masura ce capat curaj, sa experimentez diverse combinatii si variatii. Deja am in plan ca painile de Craciun sa fie una cu nuci, si alta cu stafide imbatate in rom ;-)
Update: A treia incercare, cea de duminica (18 decembrie), la care am folosit numai faina alba, a avut rezultatul de mai jos:
Ce se vede in dreapta celei de-a doua poze e o farfurie cu hummus, facut si asta de mine :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu