ajutor pentru Biserica Banu, Iasi


O biserica ce a fost candva frumoasa. Si care va fi din nou frumoasa, prin truda preotului paroh Dumitru Merticaru si a echipei de consultanti. Un lacas de cult incarcat de istorie, ce ar trebui sa fie printre obiectivele cu care Iasiul se poate mandri.

Acum e in renovare, se progreseaza, dar, ca in orice caz similar, e nevoie de fonduri. Desi primarul s-a laudat ca va sprijini financiar refacerea si consolidarea acestei biserici, ajutorul promis in public nu a venit. A alocat fonduri, in schimb, mitropoliei.

Asadar, pe langa fondurile de la UE mai e nevoie de o contributie din partea bisericii (aportul propriu, adica). In acest scop, parintele Merticaru adreseaza un mesaj oamenilor de bine, credinciosi sau nu, dar cu inima mare si, de ce nu, cu dare de mana:
Dragii nostri,

Dupa mai bine de un an de cand au inceput lucrarile de consolidare si restaurare ale Bisericii noastre am ajuns iarasi intr-un impas financiar.

Suntem in imposibilitatea de a contribui in cadrul proiectului european cu valoarea contributiei proprii in proiect, respectiv 2% din totalul valorii proiectului: 837.897,29 RON.

Adresele noastre catre Primaria Iasi, Institutul pentru Culte, Ministerul Culturii si Patrimoniului National nu au primit nici un raspuns, promisiunile s-au scurs, timpul a trecut, iar banutii nu au ajuns nici pana astazi.

Facem un apel catre toţi care doresc să ne ajute sa finalizam proiectul "Reabilitarea şi dezvoltarea turistică a monumentului istoric Biserica Banu Iaşi" pe care il derulam in cadrul Parohiei “Duminica Tuturor Sfintilor" Banu Iasi.

Va rugam sa ne ajutati sa reabilitam acest sfant lacas de cult si important monument istoric, redirectionand 2% din impozitul dumneavoastra pe venit (bani deja opriti de stat) catre Biserica noastra.

Puteti face acest lucru folosind formularul 230 prin care orice angajat optează ca 2% din impozitul pe venitul din salariu să fie donat către un ONG, printre care şi parohia noastră.

Puteti descarca din atasamentul acestui mesaj formularul 230 deja completat cu datele de identificare ale Parohiei BANU Iasi (din documentul Photos/Wall Photos).

De asemenea mai puteti ajuta Biserica trimiţând donaţiile dumneavoastră în contul ce aparţine titularului Parohia “Duminica Tuturor Sfintilor" - Banu Iasi:

Cod de înregistrare fiscală: 14730668

RO90BRDE240SV16301922400 RON deschis la BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE IAŞI, filiala Iasi.

Adresa poştală este următoarea:

Parohia “Duminica Tuturor Sfintilor" - Banu Iasi, Str. Banu nr.9, jud./loc. Iaşi, cod postal 700127 Romania.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la:
Tel/fax: 0232/216.250, email: biserica.banu@yahoo.com
Formularul 230, prin care orice angajat poate opta ca 2% din impozitul pe venitul din salariu să fie donat către un ONG, se gaseste mai jos.

Niciun comentariu: