in prag de weekend

Activitati gospodaresti de iarna preconizate pentru weekendul asta:

1. de reparat lantul de la roata stanga fata, care a cedat, eroic, azi-dimineata. Lantul, nu roata.
2. de dat jos cat mai multa din zapada acumulata in ultima saptamana pe acoperisul terasei. Se vor folosi o lopata si o scara imprumutata de la vecini
3. de raschetat si apoi de maturat trotuarele. Unelte necesare: lopata (multumesc, tata socrule!) si matura. Lopata pentru raschetat si matura pentru, evident, maturat. Invers nu prea merge.
4. de redus, pe cat posibil, dimensiunile troienelor din curte. Daca supravietuieste operatiunii 2. de mai sus, se va folosi aceeasi lopata.

Tinand cont ca ninsoarea de azi dimineata l-a speriat pe taica-meu, care trebuia sa ajunga azi la noi cu niste de-ale gurii, inclusiv de-ale gatlejului (aka niste vin rosu), vom fi privati weekendul asta de vin fiert. Asa ca ... bine ca mai avem niste tuica. Pentru incalzire interna. De preferat dupa efectuarea activitatilor in aer liber.

Din cate am aflat (cred ca era un studiu efectuat de o armata de cercetatori de la un renumit institut de cercetare din SUA/Marea Britanie/Japonia/Germania/...Zambia???), nu e bine sa bei tarie cand esti afara in frig, pentru ca iti da o senzatie inselatoare de caldura, care de fapt nu prea e acolo. Si tie ti se pare ca "mama, ce m-am incalzit!", da' tu esti rece ca macroul congelat si dai in hipotermie ca un naufragiat in Atlanticul de nord, si nici macar nu-ti dai seama. Asa ca... cuidado, hombre!

Sanatate sa avem, si hai cu primavara!

Niciun comentariu: