muraturi si miorlaituri

Se iau niste kile de rosii necoapte (trebuie sa ma laud: productie proprie) sau care abia dau in parg.

















Se adauga hrean, telina taiata bucati, ardei iute, niste tije de marar, cateva crengute de visin, usturoi.




















Toate astea se aseaza cat mai variat si mai ergonomic in recipiente (bidon de plastic si borcane in cazul de fata). Peste conglomeratul asta se toarna saramura (o lingura de sare grunjoasa neiodata la un litru de apa rece). Rezulta niste recipiente cu chestii in saramura, cam asa:




















In lipsa de beci (teoretic, o sa fie si ala prin 2015), se pun in caminul hidroforului. E destul de rece la un metru si ceva sub nivelul solului.

Astea-s muraturile. Miorlaiturile au provenit de la frumosii astia, Bughita si Jerry:

















Dupa ce am terminat cu muratureala, am smuls si niste sfecla rosie.


Niciun comentariu: