epilog la faza cu drumul

Bine, chiar sper sa fie epilogul povestii despre care am scris aici si aici.

In rezumat: pe 16 noiembrie, in sfanta zi a turului doi al alegerilor prezidentiale, niste unii s-au apucat de distrus un drum privat si unul public, in scopul extinderii retelelor de energie electrica si apa curenta, in conditiile in care nu aveau autorizatiile pentru asa ceva (am inteles ca e depusa documentatia, dar autorizatia nu a fost inca emisa). Asta a fost greseala 1.

Greseala 2 a fost ca acei unii au refuzat orice forma civilizata de comunicare cu locuitorii afectati. Spun civilizata pentru ca discutiile au fost la nivel de "te bag", "te scot", de frigidere pline de tot felul de carnuri si de toate neamurile moarte pomenite intr-un scop diferit de cel electoral. Au reusit in felul asta sa infurie niste oameni care refuza sa se lase calcati pe cap.

Greseala 3 a fost ca acei unii au avut impresia ca au de-a face cu niste inculti, care nu au auzit de internet, de plangeri, de reclamatii, de sesizari, si care se tem sa faca un drum-doua-trei la primarie si politie. Intentia lor a fost sa faca ceva ilegal si, prin diverse tehnici de intimidare, sa ne faca (pe cei afectati) sa tacem si sa inghitim. Total eronat! Toti cei care stam in zona afectata (sa-i zicem asa) suntem oameni cu picioarele pe pamant, care ne cunoastem drepturile sau, daca nu le cunoastem, cautam sa vedem care sunt acelea, si facem uz de mijloacele legale. A, daca e nevoie de par, punem mana si pe ala!

In fine, uite ca socoteala de-acasa nu s-a potrivit cu cea de pe teren. A durat ceva timp, dar acum 2 zile cam 85% din drum era reparat (au turnat ceva beton pe tot drumul). Cei 15% ramasi reprezinta drumul care trece fix prin fata portii mele, unde indivizii au impins, cu nesimtire, o gramada de bolovani de beton, astfel incat miercuri seara a trebuit sa petrec cca o ora in frig, cu lopata in mana, ca sa inlatur bolovanii aia pentru a putea intra in curte. Imediat ce am intrat in casa, am trimis sesizare la primaria comunei, impreuna cu niste poze ca sa vada despre ce vorbesc. Ieri seara, neprimind niciun raspuns toata ziua, am trimis o noua sesizare in atentia primarului. Azi dimineata m-au sunat 2 persoane de la primarie, una dintre ele (o doamna) incercand sa ma convinga ca drumul ala de fapt e privat si nu public, lucru pentru care am contrazis-o, fiind in cunostinta de cauza. Ulterior, cam la 20 de minute, m-a sunat cea de-a doua persoana ca sa-mi zica ca e la locul cu pricina impreuna cu individul. M-am dus si eu, cu gandul sa rezolv beleaua. Evident ca pe drum am reperat in gand ce aveamd e spus :-)

Am ajuns acasa, erau toti 3 fix pe bucata de drum peste care se poate trece doar daca si tractor sau ceva cu senile. Inainte de a cobori din masina am pornit reportofonul de pe telefon, just in case. Din fericire, discutiile au fost mult mai putin aprinse decat ma asteptam, poate pentru ca erau cei 2 de la primarie. Sunt convins ca avea ala ceva repertoriu non-vegetarian daca eram doar eu cu el. Ideea e ca s-a angajat, in fata celor 2, sa rezolve cu drumul din fata casei pana diseara. Eu trebuie sa trimit mail la primarie si sa zic daca e OK ce-a facut sau nu. Si sper sa fie.

Acum, ni s-a zis de catre unii vecini ca nu trebuia sa-i facem aluia reclamatie, ca trebuia sa "o dam la pace", ca e interlop, si ca o sa se razbune. Vorba sotiei: "daca vezi la stiri ca m-au gasit intr-un sant, stii pe cine sa dai in gat la politie". Serios acum, ce sa facem? Sa stam cu capul intre urechi si sa ce? Sa transformam zona in care stam intr-un fel de Sicilia, unde face fiecare ce vrea si nu zice nimeni nimic de frica nu-stiu-cui? Nu, nu sunt de acord cu asta. Daca e nevoie sa implulesc, pot sa o fac. In cap nu dau ca am familie si copil de crescut, dar daca vrea cineva sa-mi dea mie in cap nu stau degeaba nici eu. Am si MTS-ul pe apelare rapida, acum pot ajunge la mine ca nu mai e mocirla aia.

Asadar, sunt curios in ce stare o sa gasesc diseara drumul. Si sper sa nu mai am asemenea probleme pe viitor.

Niciun comentariu: