gradinareala

Hai ca vine primavara! In sfarsit, am si eu copacii curatati, am reusit sambata sa pun si semintele la incoltit (mult mai putine anul asta, din cauza ca se va restrange zona agricola), si sper sa gasesc cateva ore, zilele astea, sa plantez niste bulbi de flori.


Cele 5 rubarbe se prezinta bine, 3 dintre ele (alea obtinute din rasad) au deja frunzulite, celalalte 2 sunt un pic mai sfioase. Copaceii au o gramada de muguri de flori, abia astept sa-i vad infloriti. Poate anul asta aflam si noi ce gust au ciresele, merele si prunele.

Am mai plantat inca 6 fire de zmeura, sper sa le priasca si sa produca. Am mai primit de la tata si un pui de liliac mov inchis (zice el). Deocamdata e mic, l-am plasat intre boule-de-neige si celalalt liliac mov. Cand o sa creasca, o sa arate dragut acolo primavara.

Am de mutat 3 trandafiri: unul alb care e cam izolat si e prea frumos ca sa nu stea la loc mai bun, "supravietuitorul" (un trandafir roz care, initial, a stat intr-un ghiveci si pe care l-am plantat in gradina cand incepea sa dea semne de deces, in ideea ca daca e sa supravietuiasca, numai afara o poate face - si ii merge foarte bine), care e umbrit de tufa de luleaua turcului, si altul care s-a dovedit ca sta fix pe locul pe unde ar trebui sa treaca o centura de beton. La cel de-al treilea e greseala mea, pentru ca l-am plantat asta toamna fara sa ma asigur ca e OK locul.

Zambilele si narcisele se pregatesc de inflorit, asa ca in curand vor aparea pe-aici si ceva poze. Am si un bujor care a inceput sa scoata muguri. Tufele de coacaz se prezinta bine, au muguri mari. Sper sa faca si fructe, anul trecut nu m-au dezamagit.

O sa mut si tufa de marita-ma mama, pentru ca s-a dezvoltat foarte tare si cam incurca trandafirul de dulceata. Sa vedem unde o relochez acum...

Sunt curios cum o sa evolueze Paulownia anul asta. Anul trecut a crescut destul de mult in inaltime. Mi-ar placea sa ii mai creasca si ceva ramuri.

2 comentarii:

Anonim spunea...

daca vrei ramuri la Paulowia ciupesteo putin

Euro spunea...

de unde s-o ciupesc? ca fund n-are...