Tahini e o pasta care are ca ingredient de baza susanul. Banuiesc ca se poate folosi si ca atare (mai ales in varianta pe care o pregatesc eu, pentru ca e putin acrisoara), dar, in general, eu folosesc tahini cand pregatesc hummus.
Cum procedez pentru 100 de grame de susan:
- prajesc usor susanul (usor inseamna cam pana incepe sa pocneasca si sa incerce sa evadeze din tigaie, sarind prin toata bucataria), apoi il las sa se racoreasca nitel;
- pun susanul in blender si il macin cat mai bine; ar trebui sa arate ca o pudra;
- peste susanul macinat pun ulei de masline pana capata consistenta unei paste destul de grosute; ideea e ca atunci cand iau tahini cu o lingurita si intorc lingurita, sa curga foarte greu;
- mai adaug si un catel de usturoi si zeama de la o limeta (i se mai spune si lime, sau chiar chitra);
- mut pasta intr-un borcanel, pe care-l pun in frigider.
E chiar simplu de facut, si gustul pe care-l da hummus-ului nu se compara cu cel obtinut cu tahini din comert (am mancat un hummus facut de cineva cu tahini cumparat, si a fost cam bleah).
Spor, asadar, si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu