Mai intai, am pus la fiert pastele, niste pennette rigate, in apa cu putina sare si niste ulei de masline.
Apoi am curatat/spalat niste praz (cam o treime de tulpina), vreo 20 de ciupercute champignon, cativa catei de usturoi, una bucata zucchini detinut deja prin frigider, am desfacut si o cutie de ghesalte tomaten (tomate disalate, le zic eu, dar e vorba de rosii fara pielita - mai este si varianta ghehacte tomaten, adica tomate hacuite) si am recuperat, tot de prin frigider, o ramasita de suc de rosii din productia lui padre.
Si-am purces la (pre)gatirea cinei. Am taiat prazul in fasii, si l-am aruncat in niste ulei de masline incins.
Dupa ce s-a inmuiat putin, am pus peste el ciupercutele taiate felii subtiri (cat de subtiri am putut), si-am amestecat, ca sa se cunoasca mai bine, vorba reclamei:

Am ciopartit usturoiul (zdrobit cu lama cutitului si apoi tocat) si l-am adaugat peste mixtura de praz si ciuperci:

Am adaugat apoi dovle...zucchini-ul taiat bastonase:

Am amestecat si am lasat cateva minute sa se inmoaie, cu capacul pus:

Am adaugat si niste vin de-ala alb de la nasu' (bun vin, saru'mana, nasu'!), si am adaugat rosiile alea din conserva, pe care mai intai le-am taiat in bucati ceva mai mici:

Am suplimentat si cu sucul de rosii si am amestecat:

Am lasat sa clocoteasca nitel, dupa care am adaugat mirodenii (cimbru, oregano, boia dulce), si am lasat sa mai forfoteasca:

Am adaugat sare si piper negru, proaspat macinat, si apoi, peste tot sosul ala, am rasturnat pastele fierte si am tras o amestecatura de am facut tot aragazul numai picatele rosii:

Privite mai de-aproape, aratau cam asa:

A fost bun, suficient cat sa ne ajunga si pe a doua zi :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu