unguru' (cu) bulan din Budapesta

Nu stiu altii cum sunt, da' eu cand ma gandesc la posesorii de bulan (nu voi folosi cuvantul cu "p", intrucat suna ... cum suna), cam pun semnul egal intre ei. Sincer, dupa experienta de asta primavara, in aprilie, prin care au trecut in Franta niste prieteni (opriti de politie "pentru control de rutina"), nu prea m-am mirat cand prietenul cu care mergeam spre Austria (asta a fost in iulie) a fost oprit, in Budapesta, pe la ora 3 dimineata, de un echipaj de "bulangii" de-aia mancatori de papricas / gulas.

Eram 4 in masina, cam fierti dupa o zi de mers pe drumurile patriei, plus o bucatica de Ungaria. Si li s-a parut lor suspect ca o masina de Romania se preumbla asa frumos pe strazile lor unguresti, asa ca si-au activat girofarurile si ne-a tras pe dreapta. Bineineteles, control de rutina.

Actele la control, sufla in fiola, portbagajul la control, unde mergeti, de ce, hai sa vedem vigneta, stai asa ca vrem si buletinele celor din masina, si, daca tot suntem la capitolul asta si e 3 dimineata si noi n-avem ce face, sa sunam la dispecer si sa va luam in evidenta dupa ce, of course, verificam ca sunteti cine pretindeti voi ca sunteti.

Si-uite asa s-a dus cca o jumatate de ora. Diferenta intre posesorii de bulan din Budapesta si cei din Paris a fost faptul ca primii nu au stat cu mana pe pistol in timp ce vorbeau cu soferul. Buna treaba, nu?

Niciun comentariu: