la cratita

Eu sunt un tip caruia ii place sa stea la cratita. Atat singur, cat si pentru ajutorarea sotiei. Cu alte cuvinte, imi place sa gatesc. Ce gatesc? Pai mai de toate. Si mai romanesti (nu, nu fac sarmale), si mai strainesti. Mai putin dulciuri, cu exceptia clatitelor. Cel putin o data pe saptamana ma mobilizez sa stau in fata aragazului pentru mai mult de niste ochiuri sau o mamaliga pentru branza sarata sau pentru branza de vaci cu smantana. O fac din placere, si daca am timp.

Acum doua saptamani am facut fasole cu scarita de purcel (adica bucatile alea de coaste). O varianta a fasolei cu ciolan. Am profitat de faptul ca aveam prin congelator marar si o punga de vreo 700ml plina cu suc si ramasite de pulpa de rosii, niscaiva gogosari prin frigider si ceapa de la tzeara (productia lu' tata, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca n-am dat un leu de vreo cativa ani buni pe rosii, ardei si alte legume).

Sambata am facut supa crema de dovleac, ca sa fim oarecum in ton cu Halouinu' asta de se sarbatoreste si pe la noi de ceva vreme (nu pricep motivul, totusi). Cu crutoane cu aroma de usturoi (home made, nu prostiile alea din comert, cu E-uri), seminte de bostan prajite (numai miezul, sa fie clar) si smantana. A fost prima data cand am facut asa ceva, si, ca de obicei, mi-a iesit.



Saptamana asta nu stiu ce o sa gatesc. De obicei nu planific, gatesc ce imi vine in minte sau ceva de care mi se face pofta. Asa ca... voi vedea.

2 comentarii:

Gabi Rotaru spunea...

Bine ca ai facut variante la fasolea cu ciolan da' nu m-ai invitat si pe mine la masa...
Inadmisibil!
P.S. Te iert de data asta, mai ales ca si cumatra mea mai greseste cateodata.

Euro spunea...

multumesc ca ma ierti. ce inima de mama ai!

data viitoare:

1. vii pe la mine la o portie, cu muraturi

sau

2. iti aduc la birou, de-abia scapi de mers la parter la masa ;-)

tu alegi