urechi de elefant

Sau faraonu' strikes again.

Acum vreo luna am reusit sa stric oglinda exterioara de pe partea dreapta de la Logan.

Ajuns acasa, am vrut sa o pliez ca sa pot trece mai usor pe langa masina, si s-a auzit un poc, dupa care oglinda n-a mai stat in pozitia normala. Dupa cum am descoperit cand am analizat problema, inauntru este o piesa din ceva aliaj, de care se agata arcul care tine tensionata carcasa oglinzii si permite plierea. Ei, "urechea" de care se agata arcul respectiv s-a ros si a cedat.

Ce face romanul in cazuri de astea? Pai pune mana pe patent si pe o bucata de sarma si vede ce poate face, ca masura provizorie. Asa am facut si eu. Am desfacut oglinda de pe portiera, si am inceput sa bibilesc inauntru (asta dupa ce am dat jos oglinda propriu-zisa, ocazie cu care am reusit sa o crap nitel, din cauza ca respectiva oglinda e, de fapt, o chestie lipita pe ceva ca un carton). Ceva ceva am reusit eu acolo, adica sa leg cu bucata aia de sarma arcul de restul piesei de aliaj. Am rasucit cat am putut, incercand sa strunesc arcul cat mai tare. Am reusit, zic eu, cam in proportie de 85%, motiv pentru care carcasa nu statea prea fix cand am montat-o inapoi pe masina. Intre carcasa si gulerul ala care vine efectiv pe caroserie ramanea un joc.

Mi-am adus aminte ca am un fel de plastilina pentru reparat tevi, ceva de la Bison (similar cu Poxilina). Am rupt o bucatica, am framantat-o bine si am facut un snur pe care l-am indesat cat am putut de bine in spatiul ala din cauza caruia aparea jocul. Dupa cca o ora era deja intarita, si jocul disparuse. Problem solved!

Stiam insa ca asta e doar o solutie temporara (alaltaieri am schimbat "colierul" de plastilina, pentru ca cel initial crapase de la trepidatii). Asa ca luni am comandat de pe net o pereche de oglinzi noi pentru Golan, de-alea mari. Eu le zic urechi de elefant. Ieri dupa-amiaza mi le-a adus curierul, si le-am montat cand am ajuns acasa. Cred ca vreo jumatate de ora mi-a luat sa le montez pe amandoua (operatiunea completa, cu desfacut-strans inapoi suruburi, demontat-montat fetele de la portiere, plus demontat oglinzi vechi-montat oglinzi noi).

Rezultatul e foarte multumitor. Oglinzi mai mari, vizibilitate crescuta. Me happy! :-)

PS: Aseara am comandat si niste becuri Osram Night Breaker, mi-au placut becurile alea cand le-am primit cadou de la cumatrul Bobbo, si tinand cont ca in curand se anunta ceva drum lung, m-am gandit sa upgradez becurile existente.

Poza luata de pe istockphoto

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Este ca is mai bune ca alea vechi? Eu am urechi din alea pe mașină de când am luat-o si is geniale. Poti sa faci trasee întregi numai cu spatele. Hihi

Euro spunea...

Este!!! Is misto tare de tot, si arata bine pe Golan :-)