la pescuit in Octombrie

Mda...fusei la pescuit sambata, pe 31 octombrie. Cu un prieten. Am pornit noi cu ganduri marete, de pescuit stiuca si, cu putina bafta, ceva salau. Destinatia? La vreo 30 km de Iasi, in comuna Probota. Lacul se cheama Prutet, si e pe langa o ferma zootehnica. Aici e un link pescuit de pe un forum, cu traseul de urmat.

Am ajuns acolo pe la 7 si ceva, "si ceva"-ul ala fiind din cauza drumul betonat care face legatura dintre soseaua principala si ferma. Drum betonat plin de gauri, denivelari, praguri si alte minunatii care te fac sa regreti ca tii mortis sa vezi stiuca la culoare, sa ii plangi de mila Loganului si sa le urezi de bine, de ziua lor, celor care ar trebui sa se ingrijeasca nitel de drumurile din comuna.

Anyway, ajunseram noi la balta. Nu eram singurii, mai erau si altii care se chinuiau pe-acolo cu lingurite si alte smecherii menite sa ademeneasca stiuca. Si ne-am chinuit asa noi (si ceilalti colegi de balta) sa ademenim vreo marlicioara, dar nu prea am avut bafta. Am incercat si la undita, doar-doar s-o lega vreun chistoc de viermisorii din carlig si sa pot sa incerc si cu pestisor viu. Din nou, nimic.

Asa ca am decis sa ne mutam cuibul. Asta pe la 10. Unde? Pai pe Prut, ca tot era in apropiere. Se intereseaza amicul meu pe unde ajungem la rau, si pornim incetisor, pe drumuri batucite (din fericire) de altii pe langa ogoare, spre, ceea ce speram noi, va fi un loc spornic, sa nu ne intoarcem cu coada intre picioare si traista goala acasa.

Dupa alta serie de hopuri-damburi, balti si noroaie in care mi-am balacit masina, am ajuns in apropierea Prutului. Am luat sculele si am pornit sa cautam apa. Pe care am gasit-o, chiar repede. Locul unde am ajuns, in schimb, nu era prea stralucit. Cel putin, nu din punctul meu de vedere (la cel pescaresc ma refer). Dar peisajul era frumos, vremea a fost OK (desi era un frig ...), asa ca am incercat s afac abstractie de asta si sa incerc, totusi, sa duc sotiei acasa ceva de bagat la cuptor.

Evident...nici aici nimic. Ca o fi fost apa prea rece sau prea scazuta, cum se plangeau niste localnici acum ceva vreme, ca o fi fost ala un loc prost pentru pescuit...sau poate ca faceam noi ceva aiurea, n-am vazut nici macar o coada de peste cat am stat acolo, adica pana pe la 2 si ceva dupa orele amiezii. Si noi trageam nadejde la un crap, un somotei...

Vazand noi ca nu-i rost de peste nici aici, am strans iarasi sculele si am plecat sa cautam alt loc, mai exact tot pe langa balta unde fuseseram dis-de-dimineata, in incercarea de a face cateva lanseuri, poate reusim sa agatam totusi vreo stiucuta. Am gasit noi niste canale pe care ne-am incercat norocul, dar ... tot nimic. Asa ca, din nou, ne-am luat catrafusele si am plecat. Spre Bogonos. Am zis ca macar sa ne distram cu niste carasei.

Ei bine, nici acolo n-a fost roz. Dupa ce ca batea vantul ca turbat, au mai venit niste omusteni care ne-au zis ca "s-a tras pestele cu plasa acum vreo saptamana", deci stam cam degeaba. Factorul hotarator a fost sosirea administratorului / stapanului baltii, un nene burduhos si necioplit, care ne-a luat la rost ca de ce n-am trecut pe la "punctul de lucru". Pai cum, bre, eu sa vin la tine? In orice caz, ne-a zis sa ne luam sculele (aruncaseram amandoi cate o lanseta) si sa plecam. Intrucat deja era aproape 4, frig, vant, noi flamanzi si oarecum ofticati ca nu prinseseram nimic toata ziua, ne-am conformat, nu inainte de a conveni ca am sters Bogonos-ul de pe lista.

Asta a fost pescuitul de Octombrie. Mai avem in plan o partida luna asta, in functie de timp si vreme. Daca o sa mai reusim. Daca nu...asteptam primavara :-)

Niciun comentariu: