hai sa facem misto de copii

Cu cativa ani in urma, au fost importate la noi telenovelele. Cand au aparut telenovelele la teveu, au inceput sa apara si numele ciudate in certificatele de nastere, de genul: Isaura, Esmeralda, Jose-Armando, Luis-Miguel, si altele pe care nu le stiu, in mare parte pentru nu sunt si nu am fost consumator de asemenea shit-uri difuzate la ore la care lumea normala munceste sau invata.

Pe langa asta, conationalii nostri ceva mai pigmentati isi boteaza copiii cu nume precum Avocat, Termopan, Chitanta, Amenda, Stralucirea, Diamanta, Mercedesa. Probabil o fi pe undeva si vreun mini-conational pe nume Rolsrois (i.e. Rolls Royce), n-am de unde sti asta. E doar o supozitie.

In orice caz, tinand cont ca indienii (aia din America, pieile rosii cum ii stim noi din cartile lui Karl May) isi numeau progeniturile dupa chestii din jurul lor, de pilda Apa-lina-care-susura-pe-prundisul-pisat-de-ursul-fioros-pe-care-o-sa-l-omoare-socru-meu-maine-dimineata, sau, ca-n in gluma aia super cunoscuta, Doi-caini-rebegiti-imbarligati-in-ploaie, de ce ma mai mir eu oare ca vedetele si vedetii din SUA isi numesc copiii Moon Unit, Seven, Satchel (saculet in limba lu' Shakespeare, da?), Rocket, Fifi Trixibelle, Moxie Crime Fighter, Tu (da, Tu; nu El sau Ea, ci Tu), Denim (ca blugii, fratica! pai asa...asteptam si la noi Los Engles, Lofur sau Levys - astea fiind marci din bazar, sa fim intelesi), Petal Blossom Rainbow sau Audio Science!!! Pe scurt: WTF?!

Vedeti aici despre ce nume e vorba si cine a dat subiect de mistocareala colegilor de scoala (si probabil nu numai) ai copiilor lor.

Niciun comentariu: