prin gradina

Intra intr-o dimineata proful de engleza in clasa. Era primavara, prin clasa a noua, cand ne pastorea un prof tinerel, dl. Constantin. Bun baiat, cu lipici la fete, plin de poante si foarte capabil. Ultima data cand am auzit de el, era pe la Constanta.

Deci, intra proful in clasa si zice pe un ton oarecum revoltat, dar foarte convingator: "Voi ati vazut ce fac astia afara?" Noi...liniste, habar n-aveam despre ce era vorba. Proful urmeaza, pe un ton bland, emanand bucurie primavaratica: "Infloresc..." Era vorba de castanii din fata liceului. Erau plini de flori :-)


Si iaca ce e pe la noi prin gradina/curte:



















4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumos e la voi, Eugen! Proful ăsta parcă seamănă cu Ionel Teodoreanu. Ştii, pe vremea când acesta era prof universitar, a venit, odată, într-o primăvară, cu mare întârziere la curs şi a zis doar atât - Scuzaţi-mă, am aşteptat să înfloarească zarzărul din grădină. Toţi l-au primit cu aplauze.

Euro spunea...

:-)) Excelent! Multumim pentru aprecieri. O sa fie si mai frumos daca reusesc sa-mi gasesc ceva timp pentru niscaiva lucrari agricole suplimentare (si necesare).

Irina spunea...

Superba primavara vazuta prin ochii tai! La noi ploua, dar este minunat, fiindca dupa ploaie totul va fi si mai verde sau mai plin de flori!

Euro spunea...

iti dai seama ca ma bucur si eu cand ploua! acum sunt cu ochii pe mini-straturile unde am semanat chestii (salata, morcov, ridiche). orice strop e important :-)