Hobbitrei

Fost, vazut, placut.

Evident, actiunea a inceput brusc, cu Smaug parjolind Lake Town, asa cum promisese la sfarsitul filmului anterior. Si-a luat-o destul de repede de la Bard, si s-a dus la nani.

Am si ras nitel, la cateva faze. Una dintre ele e aia despre care povesteste Gabi, din cauza modului cum a prezentat-o el. Alta a fost cu troll-ul ala cu ceva caramida pe cap, care a dat o perversa in zid de l-a julit. Am decretat cu sotioara, pe soptite, ca ala trebuie sa fi fost Dorel al lor.

Alta faza amuzant-stupida a fost cu Legolas, cand sarea el in slo-mo pe pietrele alea care cadeau tot in slo-mo. De fapt, ala a fost un moment de "fugi, bai, de-aici!" A, si faza cand facea kite-surfing cu liliacu' de tip orc, care, nu stiu prin ce miracol, nu a schitat niciun gest de a incerca sa se descotoroseasca de elfu' care-i atarna de picioare. Si, sa nu uitam, faza cand a folosit sabia infipta in capu' trolului ala pe post de joystick. Really, guys?

Am ras si cand varu' lu' Thorin, vazand cum ies jermalaii din munte, a scos un "Come on!" asa de misto ca ar fi mers de tradus macar ca un "Da-o-n p*** mea!" Amuzant a fost si cand i-or casapit orcii porcu' (ceva Mangalita de Middle Earth, zic io). A guitat porcu' de parca l-ar fi taiat de Ignat. Oh, wait...

Nedumerirea noastra: de ce Tauriel era roscovana, cand toti ailalti elfi erau blonzi platinati? Noi suspectam ca unul din parinti trebuie sa fi fost gnom, de unde si apetenta ei pentru amoare de Kili ;-)

Martin Freeman (Bilbo) a facut un rol misto. Expresiv, a avut niste momente de mimica faciala superbe (nu, poza asta nu-i din film, dar ar fi mers la sfarsit, cand ii zice Gandalf ca stie ca a gasit un inel magic. Bilbo be like: "Fuck you! I found it, it's mine! Mine! My own! My...preciousss!").







Cam slabuta faza aia cu introspectia si remuscarile lui Thorin, nitel trasa de par, zic eu.

Azog Defibrilatoru' rulz!!! Impreuna cu fi-su, recte Bolg (cu cine / ce dracu' si-o fi tras-o Azog? eu suspectez niscaiva zoofilie cu ceva warg sau naz'gul), i-ar fi spart numai ei doi pe toti (elfi, gnomi, oameni) daca nu-i sarea Legolas in cap lu' Bolg. Asta e, patasti!

Cam prost pregatiti orcii, dupa parerea mea. Pai cum sa mori tu de la un pietroi primit intre ochi de la un amarat de hobbit? Sau, si mai tare, cum sa mori cand unii pe pocnesc cu sabia fix peste armura, care nu crapa, nu se taie, nimic? Sau ce capatana avea, fratele meu, neica Dain Ironfoot (varu' lu' Thorin) de picau orcii purtatori de coifuri ca spicele cand le dadea asta un cap in ... coif? Si de ce te caci pe tine, tu, trol cu ditai maciuca si tu, orc super antrenat pentru macel (ca asa zice Gandalf, "these orcs are bred for war"), in conditiile in care mai sunt si altii ca tine (si nu putini) imprejurul tau, la vederea unei maini de gnomi (un fel de dirty dozen) care ies dintre niste pietroaie?

In afara de asta, filmul a fost bun, cu actiune din plin, decoruri faine, actori misto. Precum spuneam, astept DVD-ul ca sa il mai vad inca o data...si inca o data...si tot asa.

Recomand :-)

Niciun comentariu: