cainii comunitari

Toata lumea vorbeste de problema asta. Si de noua lege. Si de faptul ca, pana la urma, primariile hotarasc ce si cum. Am gasit diverse opinii (in general apropiate de a mea) pe mult dintre blogurile pe care le urmaresc.

Azi am vazut in presa locala un articol in care se citeaza o parte din declaratia minunatului nostru primar. Si care zice:
Câinele comunitar înseamnă că are stăpân, în timp ce cel vagabond, nu are.
Domnule primar, in HLC 173/2005 privind "Regulamentul de desfasurare a activitatii de capturare si punere la adapost temporar, sub control, a cainilor comunitari in Municipiul Iasi", la articolul 1 apare asa:

Art. 1 - În accepţiunea prezentului REGULAMENT, sunt definite următoarele categorii de câini:
Câini comunitari - câini cu stăpân (care au stăpân, dar aflate accidental pe domeniul public),
- câini fără stăpân;
Câini cu stăpân: sunt consideraţi câini cu stăpân cei care poartă însemnele Asociaţiei Chinologice ( tatuaj, medalion) sau poartă zgardă.
Câini fără stăpân : sunt consideraţi câini comunitari care nu poartă semne de recunoaştere ale Asociaţiei Chinologice sau zgardă.
Câini cu afecţiuni cronice : sunt animale care în urma trierilor de către specialişti veterinari au fost constataţi cu afecţiuni irecuperabile şi care vor fi eutanasiaţi, dacă nu au stăpân.
Câini metişi - câini care nu sunt atribuiţi unei anumite rase.
Am impresia ca nu prea v-ati facut temele. Nu se mentioneaza nicaieri vreo categorie de caini "vagabonzi". Deci, mai cercetati, mai studiati, si faceti si referendumul ala sau consultare cu norodul din muncipiu, sa ne dam si noi cu parerea.

Niciun comentariu: