Egoistul cel darnic

A fost sublim. Un spectacol pe care l-am savurat pana la ultima secunda, de la primul gong si pana la ultimul ropot de aplauze.

Maestrul Radu Beligan m-a impresionat. L-am privit cu veneratie pe acest OM, pe acest ARTIST, care, la varsta inaintata pe care o are, inca mai poate (si o face cu obstinatie) sa ofere privitorilor un spectacol de zile mari. Un actor fenomenal pe care, precum spuneam, il stiam doar din piesele difuzate la TV sau de pe discurile de vinil din copilarie (de pilda, vocea lui Phileas Fogg din Ocolul pamantului in 80 de zile de Jules Verne).

M-a bucurat sa ii vad pe Cesonia Postelnicu (Geta din filmele Liceenii sau Liceenii rock'n'roll) si pe Silviu Biris. Si ceilalti tovarasi de scena au fost extraordinari, dar au fost eclipsati, si sunt convinsi ca stiu si ei asta, de Radu Beligan. Cred (sunt sigur, de fapt) ca sala plina i s-a datorat lui si numai lui. Este unul dintre veterani, artistul unei generatii care a crescut cu vocea lui rasunand de pe vinil sau din difuzoarele radio-urilor sau a televizoarelor cu lampi. Este unul dintre cei care stiu sa faca teatru adevarat, sa transmita emotii pe care nici nu stiai ca le poti simti.

Maestre, jos palaria!
PS: Lume buna la spectacol, m-a bucurat si asta :-)

Niciun comentariu: